Uczeni z Polski zdobyli milony złotych na badania nad żywnością. Chcą zapewnić Europejczykom nowe źródła białka, poprawić jakość ich ulubionych owoców…i nie tylko! Naszymi gośćmi byli – prof. Artur Bartkowiak z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu technologicznego w Szczecinie i dr. hab. Katarzyna Susek z Instytutu Genetyki Roślin PAN w Poznaniu. Rozmawialiśmy o nowych nowych źródłach białka, żywności projektowanej i dodatkach funkcjonalnych do żywności.
Podcast na stronie Radia Kampus.
Jeśli nie udało Ci się odsłuchać audycji na żywo, zapraszamy do odsłuchania retransmisji:
sobota (26.02) o godzinie 7:30 w Akademickim Radiu Centrum
niedziela (27.02) o godzinie 11:00 w Akademickim Radiu Luz
poniedziałek (28.02) o godzinie 10:00 w Akademickim Radiu Żak