Przyszłość produkcji żywności – co się zmienia na naszych oczach (i talerzach)

Telefon kontaktowy
(22) 55 23 924, +48 502 825 492
Email kontaktowy
fundacja@fsd.edu.pl, szkolenia@fsd.edu.pl

Cykl Mówi Nauka.

Uczeni z Polski zdobyli milony złotych na badania nad żywnością. Chcą zapewnić Europejczykom nowe źródła białka, poprawić jakość ich ulubionych owoców…i nie tylko! Naszymi gośćmi byli – prof. Artur Bartkowiak z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu technologicznego w Szczecinie i dr. hab. Katarzyna Susek z Instytutu Genetyki Roślin PAN w Poznaniu. Rozmawialiśmy o nowych nowych źródłach białka, żywności projektowanej i dodatkach funkcjonalnych do żywności.

Podcast na stronie Radia Kampus.

Jeśli nie udało Ci się odsłuchać audycji na żywo, zapraszamy do odsłuchania retransmisji:

sobota (26.02) o godzinie 7:30 w Akademickim Radiu Centrum

niedziela (27.02) o godzinie 11:00 w Akademickim Radiu Luz

poniedziałek (28.02) o godzinie 10:00 w Akademickim Radiu Żak

Projekt współfinansowany przez Ministerstwo Edukacji i Nauki, program Społeczna odpowiedzialność nauki
MNiE Radio Kampus WDIB Magazyn studencki PDF
Akademickie Radio LUZ Studenckie Radio ŻAK Akademickie Radio Centrum