Przyszłość produkcji żywności – co się zmienia na naszych oczach (i talerzach)

Cykl Mówi Nauka.

Uczeni z Polski zdobyli milony złotych na badania nad żywnością. Chcą zapewnić Europejczykom nowe źródła białka, poprawić jakość ich ulubionych owoców…i nie tylko! Naszymi gośćmi byli – prof. Artur Bartkowiak z Zachodniopomorskiego Uniwersytetu technologicznego w Szczecinie i dr. hab. Katarzyna Susek z Instytutu Genetyki Roślin PAN w Poznaniu. Rozmawialiśmy o nowych nowych źródłach białka, żywności projektowanej i dodatkach funkcjonalnych do żywności.

Podcast na stronie Radia Kampus.

Jeśli nie udało Ci się odsłuchać audycji na żywo, zapraszamy do odsłuchania retransmisji:

Emisja: 

Radio Kampus 23.02

Radio Żak 28.02 

Radio Centrum 26.02

Radio Luz 27.02

Powtórka: Radio Żak 15.08

Scroll to Top